Last Minute Vakantie

Menu
wintersportbungalow tsjechie

Wintersportbungalow Tsjechie

Wintersportbungalow Tsjechie

Veel mensen denken dat je voor wintersport en sneeuwpret in een ander land moet zijn dan in Tsjechië, Maar niets is minder waar, Tsjechië is een volwaardig wintersportland waar de mogelijkheden op een hoog niveau staan. Niet voor niets werden de langlaufster Katerina Neumann en de schansspinger Jaroslav Suakala wereldkampioenen. De basis werd gelegd in Tsjechië met haar gunstige skimogelijkheden.

De skigebieden van Tsjechië liggen op korte afstand van Nederland. Het dichtstbijzijnde skigebied ligt op maar 760 km van bijv. Utrecht, goed te doen in 7,5 uur reizen. Het befaamde Harrachov in het Reuzengebergte ligt op 890 km van Utrecht en is in iets meer dan 9 uur te bereiken.

Met hun 600 m tot 1200 m hoogte zijn de bergen In Tsjechië niet zo hoog en steil als in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk of Noord-Italië. Juist daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Maar ook de ervaren skiërs zullen er pistes naar hun hart aantreffen, wat de sneeuwzekerheid betreft: in de hoger gelegen gebieden ligt er vanaf half november tot eind maart voldoende sneeuw. Daarom is het belangrijk om in het winterseizoen minstens sneeuwbanden te hebben en sneeuwkettingen mee te nemen. In sommige gebieden en onder bijzondere omstandigheden zijn die laatste zelfs verplicht.

De kwaliteit van de skipistes is uitstekend. Ze worden goed onderhouden met moderne apparatuur, en als het nodig is worden sneeuwkanonnen ingezet. Er is en wordt de laatste jaren veel geïnvesteerd in het moderniseren van de skiliften en de machines voor het onderhoud van de pistes. 

U kunt nu de mooiste wintersportbungalow boeken met vroegboekkorting.