Last Minute Vakantie

Menu
spelletjes voor onderweg

Spelletjes voor onderweg

U gaat op vakantie en nu is het noodzaak om de kinderen een klein beetje te vermaken, om de reis naar bestemming ietsje te ver aangenamen.

Hieronder vind u een aantal leuke spelletjes die u onderweg kunt doen.

Een dagje erop uit trekken met je ouders en zusje of broertje is altijd leuk. Maar een reis kan soms wel wat lang duren. Daarom geven wij je drie leuke speltips voor onderweg in de Trein of auto.

Het kop-staart-spel: neem het woord auto als beginwoord. neem dan de laatste letter, de "o" in dit geval, en gebruik dit als volgende woord, bijvoorbeeld oven. en ga zo door, woorden die gezegt zijn mogen niet meer herhaald worden.

Verhalen vertellen: vertel met zijn allen een verhaal. Hoe? Een iemand begint met een zin, en dan mogen de anderen in de auto om de beurt er een zin aan vastplakken. Je zult pret voor 10 beleven.

Ra Ra wat is het?: Neem een voorwerp in gedachten en laat de anderen om de beurt vragen stellen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden. De eerste die het voorwerp raadt, heeft gewonnen, en mag nu zelf een voorwerp in gedachten nemen, voor de anderen om te raden.

Veel plezier met het doen van deze spelletjes onderweg naar uw reisbestemming, en alvast een hele fijne vakantie gewenst.