Last Minute Vakantie

Menu
kortweg busreizen

Kortweg Busreizen (niet beschikbaar)

Parijs, een begrip als het gaat om romantiek, kunst en cultuur. Met de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Notre-Dame is Parijs al jaren enorm populair bij de internationale toerist. Maar niet alleen deze bezienswaardigheden maken Parijs zo populair. Ook de gezellige wijken zoals Montmartre, parken zoals Jardin du Luxembourg en pleinen zoals Place de la Concorde zijn een bezoek waard en geven u een goed beeld van de stad Parijs. Tijdens deze 3-daagse busreis zult u een goede indruk krijgen van de stad Parijs én kunt u een bezoek brengen aan Versailles.

Londen heeft die onverklaarbare aantrekkingskracht. Het is een typisch voorbeeld van een stad, die kans heeft gezien om gezellig te blijven. Er is waarschijnlijk geen stad ter wereld met zoveel perfect onderhouden historische bouwwerken zoals de Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Tower of Londen en Houses of Parliament. Bovendien is er geen stad met zoveel winkels, waaronder talloze speciaalzaken voor de meest uitlopende, soms wonderlijke artikelen. In welke andere stad wordt je in jacquet bediend, zoals bij Fortnum and Mason? En in welke andere stad vind je een warenhuis als Harrods, het grootste en zeker het voornaamste warenhuis ter wereld? Ook ’s avonds is er veel te genieten: veel gebouwen en bruggen zijn schitterend verlicht. Bovendien kunt u naar een wervelende show of een musical van wereldniveau in één van de veertig theaters van Londen. Kortom, Londen heeft genoeg mogelijkheden om het dag en nacht naar uw zin te hebben.

De naam van Antwerpen is - zo wil de legende - afkomstig van de Romeinse soldaat Silvius Brabo die de hand van een vijandige reus afhakte en in de Schelde wierp. Al eeuwen waakt Brabo, de befaamde handwerper uit vroegere tijden, als standbeeld over de Grote Markt van Antwerpen. AlgemeenEen markt die omringd is door prachtige gildehuizen uit de Renaissance en als belangrijkste gebouw het 16e eeuwse stadhuis heeft. Maar er is meer te zien in Antwerpen. Wandelend langs de Schelde kom je al gauw bij Het Steen, een eeuwenoude burcht en vandaar is het niet ver naar het stokoude gedeelte van Antwerpen met o.a. het Begijnhof. Naast Brabo is ook Rubens een naam die voortleeft in de geschiedenis van Antwerpen. De beroemde schilder uit de Gouden Eeuw heeft hier gewoond en gewerkt; dat is terug te zien in zijn vroegere woonhuis. En natuurlijk kan er in de talloze cafés en kroegjes genoten worden van vele, vele soorten Belgisch bier. Antwerpen is een stad die zijn verleden koestert en tegelijkertijd bruist van energie.

Na een bezoek aan Berlijn zult u hetzelfde zeggen, want deze stad maakt op iedereen een grote indruk en laat de bezoeker niet meer los. In korte tijd is er veel veranderd in Berlijn. Ooit werden de twee stadshelften gescheiden door "De Muur". Die muur heeft geen functie meer, maar bestaat nog wel als een wrange herinnering. Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, vroeger onbereikbaar, zijn nu veel bezochte plaatsen. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal Berlijn leeft. Dat is vooral te merken op en rond de beroemde Kurfürstendamm. Maar ook de Alexanderplatz en het Europacenter mogen er zijn. Cafés, nachtclubs, bars en winkels te over! Berlijn betekent ook cultuur; de talloze musea herbergen enorme kollekties van de antieke wereld tot de moderne schilderkunst toe. Wie eenmaal in Berlijn is geweest, keert er altijd weer terug!